В количката

Няма добавени продукти!

compare_arrows
Начало / Лаптопи / No PWM / Fujitsu LifeBook S904, 2K Touchscreen IGZO IPS, Core i5-4300U, 12GB DDR3, No PWM, LED KBD, 240GB SSD, Made in Japan

Fujitsu LifeBook S904, 2K Touchscreen IGZO IPS, Core i5-4300U, 12GB DDR3, No PWM, LED KBD, 240GB SSD, Made in Japan

Процесор
Intel Core i5 (Haswell)
Х-ки на процесор
i5-4300U, 1.9-2.9GHz, 2C/4T, 3MB, 22nm, 15W
Големина на дисплея
13.3\" (16:9)
Резолюция
2560 x 1440 (Full Quad HD)
Тип на дисплея
IGZO IPS, LED, no PWM
Видеокарта
Intel (integrated)
Х-ки на видеокарта
HD Graphics 4200, SM 4.1, DX11.1, SM5.0
RAM памет
12GB (12288MB) DDR3
Твърд диск
240GB SSD
Оптично устройство
DVDRW
Комуникации
Wi-Fi, LAN, Bluetooth-opt., Camera, HDMI, VGA, CR,
Клавиатурна подредба
QWERTY, разни
Клас
Бизнес клас
Батерия
авт. работа между 1-3 часа
Статус
След корпоративна употреба, A- (корпус), A- (LCD)
Гаранция
6 месеца + 6 месеца (опц.)
Произведен в
Япония

Допълнителна информация

Истинска японска машина, и по дух, и по хардуер. Изумителен IPS дисплей във 2K формат. Без ШИМ! (Над 50% яркост).

Лаптоп втора употреба Fujitsu Lifebook S904 с 13,3" IGZO IPS Non PWM дисплей с 2K резолюция, процесор Intel Core i5-4300U и видеокарта Intel HD Graphics 4400.

Науката е достигнала до дълбините на океана, както и отвъд пределите на Галактиката. Човекът от Творение отскоро е Създател, конструирайки Изкуствен интелект (ИИ), който в обозримо бъдеще може да ни надмине.
Най-голяма загадка за човешката наука е другаде. В самите нас. Нашата памет е истинска загадка, за която науката няма обяснение. Изумително е, но в човешкия мозък не е открит хардуер, който да съхранява спомени. Нямаме твърд диск, а самите спомени не са фиксирани, а динамични. Компютрите (ИИ) обаче дават обяснение на това. Много е вероятно паметта ни да се намира в "облак", свързан чрез мрежа, за която класическата дори няма теория.

Сред най-удивителните прояви на нашата памет е вярата в заблуди. Една от тях е убеждението, че всички компютри някога бяха качествени, а сега всичко е Made in China. Човек "помни" как китайската индустрия превзе световната икономика.
Този спомен не е нито реален, нито има връзка със здравия разум. Вероятно е следствие от облачното насаждане на глупави спомени. В комбинация с въздействието на "теорията на 100-те маймуни", която е в основата на консуматорското общество, взимащо безкрайно неразумни решения.
Грешният спомен?! Някога всичко бе американско и японско, сега всички заводи са в Китай.
Реалността е друга. Някога не се предлагаше компютърна техника за хора с малко доходи и скромна компетентност. Съществуваха основно компютри от висок корпоративен или професионален клас. Те бяха проектирани в САЩ или Япония, произведени от високо-квалифицирани инженери с възможно най-качествени компоненти.
Ще ви изненадам, но сега е същото. Елитните серии на технологичните лидери се конструират в технологичните им централи и се произвеждат в топ заводите в Япония и Европа. С логата на известните компании се произвеждат и евтини машини за простолюдието, но те нямат общо с централата.
По отношение на истинските компютри, актуална е вечната басня за "киселото" грозде. Човек със скромни доходи предпочита да вярва, че всичката техника е със същото качество като в хипер-маркета. Осъзнаването на истината би довело до дискомфорт и малоценност.

Но стига приказки, ще обсъдя практика.

На снимката виждате Fujitsu Lifebook S904. На началната снимка се вижда къде е произведен - в Япония. Някои биха казали, че този лаптоп е уникален. Не са прави. За мен това е нормален. Уникална обаче е разликата му със стандартните потребителски "лаптопи".
Истинският лаптоп, проектиран от истински инженери и произведен в истински завод има 6 компонента:

 1. Нормално качество и дизайн.
 2. Нормална производителност.
 3. Нормална софтуерна поддържа.
 4. Нормална ергономика.
 5. Нормален дисплей.
 6. Нормална работа от батерия.

Fujitsi Lifebook S904 има всичките тези качества.

 1. Метал, магнезий, качествено охлаждане, пълен набор комуникационни възможности. Зряла системна автоматика. Без програмирано остаряване. Визия, конструирана от професионални дизайнери.
 2. Intel Core i5 в пълният си блясък, с пълния набор фази, подобаващо захранване и автоматика, оразмерен охладител, грамотно проектирана дънна платка със скъпи компоненти и материали.
 3. Поддръжка за всички операционни системи от японската централа. Перспективи за актуализации.
 4. Отлична клавиатура с подсветка. Много качествени механизми, плавен ход. Удобно разположени индикатори, слотове за карти памет и USB. В толкова компактен лаптоп не е жертвано дори DVDRW устройството.
 5. Най-накрая нормален дисплей. FullHD в 13.3" лаптоп. IPS с максимални ъгли и нормален цвят, с нормално цветопредаване. И най-накрая - без пулсации! До 50% без ШИМ, по-надолу, който иска се задейства модулацията.
 6. Батерия, която в комбинация с икономичния хардуер осигурява над 10 часа автономна работа (при 60% яркост).
Fujitsu Lifebook S904 е най-нормалният лаптоп, който съм срещал от над 10 години. Логично това е личния ми избор за лаптоп - мощен, щадящ зрението, рекордна работа от батерия, усещане за класа, гордост при презентации пред публика.
Made in Japan е гарант за качество и винаги ще бъде. И то не само за произведените там Fujitsu Lifebook и Celsius и Panasonic Toughbook, но и за проектираните там Lenovo ThinkPad от елитните (японски) серии.
Цената на стилния японец? Няма как да е ниска. Нов този лаптоп струваше, колкото са стрували винаги нормалните лаптопи - от 2000 до почти 3000лв., в зависимост от параметри.  

При нас от корпоративен лизинг, в перфектно състояние струва 40% от цената за нов.

Други предложения