В количката

Няма добавени продукти!

compare_arrows
Начало / Компютри / Micro PC / Lenovo ThinkCentre M93p Tiny, Intel Core i5-4570T, Intel HD 4600, USB 3.0, 4K, Micro PC

Lenovo ThinkCentre M93p Tiny, Intel Core i5-4570T, Intel HD 4600, USB 3.0, 4K, Micro PC

Процесор
Intel Core i5 (Haswell)
Х-ки на процесор
i5-4570T, 2.9-3.6GHz, C2/T4, 64-bit, 35W, 4MB L2
Видеокарта
Intel (integrated)
Х-ки на видеокарта
HD Graphics 4600, 4К-ОК, DX 11.1, SM5.0, DP
Чипсет
Intel Q87
RAM памет
8GB (8192MB) DDR3
Твърд диск
500GB HDD
Оптично устройство
no ODD
Клас
Компактен, бизнес клас
Формат на корпуса
Micro PC
Статус
След корпоративна употреба, статус А
Гаранция
12 месеца, доживотна консултация

Допълнителна информация

С опция за Wi-Fi карта. Мощен компютър в невероятно малък корпус. Производителен, тих и стилен. Подходящ за 4K декодиране и много от съвременните игри.

Компютър втора употреба Lenovo ThinkCentre M93p Tiny с процесор Intel Core i5 - 4570T и видео карта Intel HD Graphics 4600.

 

Може ли микро компютър да достигне мощността на голяма машина? Доскоро миниатюрните машини бяха с Intel Atom процесори и тяхната производителност бе крайно незадоволителна. Lenovo обаче разчупват традициите като вграждат зрял хардуер в изключително компактен корпус. Моделът спада към бизнес класа и носи означение M93p. Вместо да описвам хардуера, ви негов детайлен отчет.

 

Intel Core i5-4570T, поколение Haswell. Впечатляващо нали? Впечатляващ е рейтинга на процесора, но и на вградената графика Intel HD Graphics 4600 с DX12 и прекрасно декодиране на FullHD и 4K.

Няма как да не съм скептичен към една вградена видеокарта, затова първо тествах нейните възможности.

От 3DMark01 до 3DMark06 все впечатляващи резултати. Ако проверите в интернет, тази видеокарта поддържа впечатляващ набор съвременни игри. Оказва се, че микро машинката е един впечатляващ мултимедиен шампион с прилични игрови възможности. На подобно ниво е например видеокарта като NVidia GeForce GT 630. Но оптимизацията на Intel е толкова добра за игри, че ви учуди какви заглавия се подкарват без проблеми на това вградено видео. В същото време AMD и NVidia умишлено чрез драйвери спъват старите си карти за да лансират нови.

А процесорната част?

10 секунди в Super Pi, не е за вярване! Микро-компютрите с Intel Atom го можеха за 1 минута.

44GFlops е нещо доста впечаляващо за толкова компактен компютър. Това е повече от Core i3 - 2100 и почти колкото на древния мастодонт Intel Core 2 Quad Q9650.

Много приличен резултат в Cinebench. Рендериране над нивото на първо поколение 4-риядрени Core i7, добър резултат в OpenGL.

Без никаква ирония, признавам, че производителността на този микрокомпютър е впечатляваща. Как е конструирана машинката?

Добра конструкция, заимствала много от лаптопите. Единична термотръба, достатъчна след като няма графичен чип. Два слота за So-DIMM памет под 2.5-инчовия диск. Вграден модул за WiFi.
А сега, най-важното. Компактен, та малък. Колко да е малък?
Впечатляващо нали?
За съжаление компактният размер не позволява да се вгради захранване в корпуса, затова се ползва външен адаптер. На тази снимка виждате и богата комплектация от входове и изходи на миниатюрната машина. DisplayPort, VGA, LAN, 5x USB 3.0, Audio in и out. M93p дори има вграден говорител за звук. Пищялка, разбира се, но върши работа. 
Още снимки:
Lenovo ThinkCentre M93p е уникално устройство, поради което цената му като ново не е никак ниска. Вероятно някой би направил "сметка", че за тази цена би могъл да купи лаптоп с подобни параметри. 
Ако решите, че имате нужда от тази прекрасна микро машина за по-разумни пари, вижте нашата оферта, ъпгрейдната с нов SSD.

Други предложения