В количката

Няма добавени продукти!

compare_arrows
Начало / Лаптопи / Workastation / IBM/Lenovo Thinkpad W510, Real Quad-Core Core i7-720QM, Quadro FX 880M, 8GB RAM, Camera

IBM/Lenovo Thinkpad W510, Real Quad-Core Core i7-720QM, Quadro FX 880M, 8GB RAM, Camera

Процесор
Intel Core i7 (Nehalem, Westmere)
Х-ки на процесор
i7-720QM, 1.6-2.8GHz, C4/T8, 45nm, 45W, 6MB L2
Големина на дисплея
15.6\" (16:9) Wide
Резолюция
1600 x 900
Тип на дисплея
TN+Film, LED
Видеокарта
NVidia Quadro
Х-ки на видеокарта
FX 880M, 1024MB GDDR3, DX 10.1, OGL3.2, DP
RAM памет
8GB (8192MB) DDR3
Твърд диск
320GB HDD
Оптично устройство
DVDRW
Комуникации
WiFi, LAN, Card Reader, Display Port, E-SATA, 1394
Клавиатурна подредба
QWERTY, разни
Клас
Workstation, CAD, CAM, 3D дизайн
Батерия
авт. работа между 1-3 часа
Статус
След корпоративна употреба, A (корпус), A (LCD)
Гаранция
6 месеца + 6 месеца (опц.)
Захранващ адаптер
135 Watt, Original

Допълнителна информация

Графична станция (Mobile Workstation) от най-висок клас с топ-качеството на Thinkpad. Професионален лаптоп с мощен хардуер и хибридно (мат-гланц) покритие за невероятен контраст с минимални паразитни отблясъци. Идеален за проектиране, дизайн, предпечат видео- и фото-обработка. С традиционният ThinkLight, осветяващ клавиатурата. Уникална особеност на модела са 4-те слота за So-Dimm памет и лесният и евтин ъпгрейд. Магнезиево шаси (Magnesium Roll Cage) за максимална здравина, най-добрата охладителна система за максимална надеждност.

Графична станция (Mobile Workstation) от най-висок клас с топ-качеството на Thinkpad. Професионален лаптоп с мощен хардуер и хибридно (мат-гланц) покритие за невероятен контраст с минимални паразитни отблясъци. Идеален за проектиране, дизайн, предпечат видео- и фото-обработка. С традиционният ThinkLight, осветяващ клавиатурата. Уникална особеност на модела са 4-те слота за So-Dimm памет и лесният и евтин ъпгрейд. Магнезиево шаси (Magnesium Roll Cage) за максимална здравина, най-добрата охладителна система за максимална надеждност.

Лаптоп втора употреба Lenovo Thinkpad W510 с 15.6" LED дисплей  с резолюция 1600x900, процесор Intel Core i7-720QM и видеокарта Quadro FX 880M.

Експрес-тест на ThinkPad W540

ThinkPad е икона в лаптопстроенето, която като фенове избягваме да критикуваме дори и да има понякога пропуски. Ако някой модел не става, просто не го внасяме, търсим и обсъждаме. В най-добрите семейства има гафове, това не ги прави лоши семейства. А безспорно ThinkPad са най-доброто семейство лаптопи. Безспорно за хората, които имат над средни хардуерни познания и са работили с поне един истински компютър.

Напоследък все повече наши елитни клиенти, които работят в областта на архитектурата, дизайна, фотографията, печата и др. тежки графични области, споделят една своя голяма болка: "ThinkPad деградира!"

Като търговци можем да кажем, че тази ситуация е благоприятна за нас, защото специалистите купуват от нас по-старите, но много по-качествени W500 и W510. Голямо е търсенето и на гранд-ThinkPad-ът за всички времена, модела W701. Професионалистите купуват от нас не от недоимък, а поради търсене на качество и производителност. И от нас, защото в по-добро състояние няма другаде.

Уважаваме клиенти и фенове, но не им вярвахме или поне не на 100% за това, че ThinkPad се е сринал като визия, материали и качество. Приятели, та това е ThinkPad, основата на нашия бизнес, стил и потребителска култура. Нашата пътеводна светлина във все по-калпавата технологична среда.

Затова организирахме спешна разузнавателна мисия до демонстрационния център на Lenovo. И ето ни пред най-якия нов модел в семейството на ThinkPad, моделът W540 от премиум класа Mobile Workstation. Игнорираме съвети и мнения на консултантите, тъй както Юсеин Болт би отхвърлил "уроци" по бягане от учител по физическо възпитание. RMania обучи консултантите в цял свят как се продава ThinkPad, какво точно в него е толкова якото. Даже многомилионният откъм фенове Facebook на Lenovo признава това.

Уважаваме хората, но като си консултант за ThinkPad в претендиращ за елитност демонстрационен център да не си запознат с вида на дисплея (TN+Film, IPS, bit), конструкцията на Magnesium Roll Cage, наличие и разположение на отводнителните отвори, да бъркаш хардуерен калибратор за дисплея с пръстов скенер, да не знаеш опциите на видеокартите и разликата между професионална (FirePro/Quadro) и потребителска серия (Radeon/GeForce)... ох, и друго не посмяхме да попитаме. Да не говорим за пълна липса на специфични знания, които само ние изследваме: наличие и стойности на ШИМ, цветово пространство и вид на подсветката, наличие на MXM слот и брой So-Dimm. Нямам за цел никой да обиждам, но истината е груба и куриозна - даже чистачката в Rmania има повече теоретични и практически знания за ThinkPad, отколкото най-елитният консултант на Lenovo извън нашата фирма.

Но стига сме се хвалили и критикували, предстои да нахвалим или не най-добрия нов Mobile Workstaion. Пред нас е средната като "хубост" версия на W540 на "скромната" цена от 3539лв. Има далеч по-скъпи модификации с IPS панели с къде по-висока от FullHD резолюция.

Външният вид ни смути, що за кич точно при ThinkPad? Това лаптоп за суетна жена ли е или ThinkPad? Голямо бягство от иконата в дизайна ThinkPad T61, който от НАСА все още ползват горе в Орбита, на МКС. Всъщност не толкова дизайнът е избягал, колкото клавиатурният и Touchpad блоковете.

Новата клавиатура е трагична, ужасна и отвратителна по стандартите на ThinkPad.
ThinkPad е легенда, основен стълб на която е феноменалната клавиатура. Къси като ход и меки като промоционално сирене бутони, огъваща се безобразно основа, което говори за липсата на Magnesium Roll Cage (магнезиево шаси). Тачпадът е гаден, но отказвам да си качвам кръвното налягане и пулса, пишейки възмутителни слова за него.
В интерес на истината изпитах страх. Страх да тествам какво са натворили с другата легендарна особеност в ThinkPad, неговия тракпойнт, който се управляваше с мисъл, а не с пръст. Слагаш пръста и съединяваш интерфейса с главата си, мислиш "по-бързо" и той работи по-бързо, казваш "спри тук" и той спира точно там.

Гледам и не вярвам на очите си. Къде е лампичката за клавиатурата, по дяволите?! Търкам си очите, щипя се, за да се събудя, обикалям демонстрационния център два пъти и пак заставам пред W540. LED лампичката пред клавиатурата пак я няма. It's not ThinkPad!

Много атрибути на True Thinkpad ги няма в W540 всъщност:

  • закопчалките между дисплей и долна част на корпуса (това не е чак толкова ужасно на пръв поглед, но след седмица ползване е трагедия); 
  • капакът отзад вече не е гумирания, недраскаем корпус с магнезиев прах, а някаква твърда пластмасова имитация; 
  • самият корпус вече не излъчва миризмата, солидността и духа на IBM ThinkPad T23-T42, запазил се после и в новите класики T60, Т61, T400, T410, W500, W510. W540 не е генетичен потомък на великата фамилия ThinkPad;  
  • има нещо гнило в пантите, не знам какво точно, но не ми вдъхват доверие. А може и покрай цялото разочарование да виждам пропуски и на места, в които всичко е наред; 
  • има и други пропуски, но вече прекалено се разстроих, за да ги осмисля. 

Докато правех серия снимки с Lenovo K900 (който също се оказа, че има трагични приемници, даже K920 е "друга бира"), оказа се че камерата на смартфона засича мощен и агресивен ШИМ от W540 даже и на макс. яркост. Нямах осцилоскоп под ръка (чак толкова луд да го разнасям навсякъде не съм), но честотата според опита ми за наблюдение през камера с такива настройки бе от порядъка на 500-600Hz.

В този нов и никак не евтин модел липсва визията и духа на ThinkPad. И нищо чудно, след като IBM Yamato Center до 2013г. конструира всеки истински ThinkPad. Сега развойният център пак е в Япония, станал е много по-голям, но явно много по-комерсиално настроен и с негови си хрумки, които ThinkPad маниак няма как да одобри.

За да не ви депресирам тотално, в галерията след разочарованието W540 ви показвам може би последното истинско нещо от Thinkpad в клас Mobile Workstaion, моделът ThinkPad W510.


Така, че ако искате истински ThinkPad от топ клас и с никак не слаби параметри, ето я и единствената алтернатива.

Други предложения