Лаптопи, компютри и монитори втора употреба

Digital pH Meter, 0.6-inch LCD, 3x AG13 battery, screwdriver for calibration

Изчерпан продукт. Следете за нова доставка.

Артикул:   Тестер

Цвят:   Жълт

Гаранция:   3 месеца

Допълнителна информация:

Прецизен за цената си, дигитален pH метър. Тестван с различни бутилирани минерални води - добра точност. Прецизната работа се подпомага от регулируем винт за калибрация на показанията, отвертката за което е включена в комплекта. Измерва киселинността (алкалността)на питейна вода, газирани, алкохолни, топли и др. напитки. Контролен уред за качеството (живостта)на питейната вода, която трябва да има pH със стойност над 7.0. Възможен мониторинг за коректната работа на филтриращи системи, включително и за обратна осмоза и необходимост от смяна на филтрите. Перфектният помощник за акваристи.

 

Инструкции за ползване и съхранение 

1. Съхранявайте pH метъра във вертикално положение, с капачето надолу. 

2. Не оставяйте устройството на места с прекалено висока темепратура или на пряка слънчева светлина.

3. Никога не докосвайте стъкления сензор! Мазнината от пръстите Ви може да окаже неблагоприятно въздействие при разчитането на данните. Ако все пак докоснете сензора, поставете го веднага в pH 7 буферния разтвор, където да престои 2 часа. 

4. Поставяйте незабавно капачето, когато не използвате pH метъра. 

5. Нормално е да се появят отлагания на сол по капачето, но лесно можете да ги отстраните с помощта на мека кърпа. 

6. Използването на pH метъра в горещи течности ще намали живота на сензора. Ако все пак се налага да тествате гореща течност, не задържайте сензора за продължителен период от време вътре. (Кафе със стайна темепратура няма да нанесе щети на сензора.)

7. След неколкократно използване на устройството в силно минерализирани течности, се препоръчва да потопите сензора в дестилирана вода, за да предотвратите образуването на отлагания.   

8. Ако тествате две проби с много големи разлики в параметрите (например pH 4 и pH 10), потопете сензора в буферния разтвор или дестилирана вода преди и след всеки тест. 

9. За оптимални резултати е добре да използвате pH метъра поне веднъж месечно. 

10. Ако разчитането на данните се забави или метърът започне да не отчита, това означава, че трябва да смените батериите или сензора. Имайте предвид, че животът на сензора е ограничен и зависи от начина на употреба. Нормално е той да се износва във времето.